Investart rastie rovnako ako bicykel

Má to štyri kolesá, dá sa na tom odrážať aj šliapať do pedálov. Je to unikátny rastúci bicykel, ktorý ušetrí starosti rodičom či starým rodičom, urobí veľkú radosť deťom a zároveň šetrí životné prostredie. Rastúci bicykel z dielne slovenského startupu Devonic FORMER má budúcnosť, preto sme do jeho výroby investorsky vstúpili.

.

Aj s našou pomocou sa na trh dostala prvá, limitovaná edícia ručne vyrábaných slovenských bicyklov Devonic FORMER, ktoré rastú spolu s dieťaťom, majú vysokú odolnosť, prepracovanú ergonómiu a ich výroba zanecháva iba polovičnú CO2 stopu v porovnaní so štandardnými detskými bicyklami.

Tento výrobok je výsledkom spolupráce dizajnéra Michala Štalmacha a pretekára a dlhoročného výrobcu bicyklov Vladimíra Hučka. Po troch rokoch vývoja vznikol unikátny koncept Devonic FORMER 3 v 1 – spojenie malého detského odrážadla s veľkosťou kolies 12 palcov, väčšieho odrážadla so 16-palcovými kolesami a 16-palcovým bicyklom. Dieťaťu od dvoch do šiestich rokov tak stačí iba jeden bicykel, s ktorým vyrastie a na ktorom sa postupne naučí držať rovnováhu a bezpečne bicyklovať.

Ocenenia za dizajn

Ešte skôr, ako sa rastúci bicykel dostal na trh, získal jeho prototyp štyri významné ocenenia. Konkrétne Národní cenu za studentský dizajn, Krištáľový merkúr, V4 Graduation Projects a cenu Best in design. Okrem dizajnu bol ocenený aj výrobný postup, pri ktorom vznikne v porovnaní s výrobou štandardných detských bicyklov o polovicu menej CO2.

Aj to boli premenné, ktoré nás presvedčili o tom, aby sme do startupu, ktorý sme spoznali vďaka spolupráci s podnikateľským inkubátorom INOVIA, vstúpili ako investori. INOVIA je inovačné centrum združujúce právnické osoby, ktoré organizujú rôzne podujatia a pracujú formou networkingu s cieľom rozvíjať podnikateľské prostredie tak, aby inšpirovali mladých ku kreativite a podnikaniu.

S finančnou injekciou od Investartu do Devonic FORMER vznikla limitovaná edícia ručne vyrobených bicyklov. Aktuálne sú dostupné v čiernej, oranžovej a modrej farbe, ale bicykle je možné aj personalizovať a pripraviť podľa želania kupujúcich.

Bez ohľadu na farbu či iné osobité úpravy sa každý bicykel dodáva s dvoma súpravami kolies dvoch veľkostí (12 a 16 palcov), s ručne robeným oceľovým rámom, pedálmi a s reťazou s ochranou. Z týchto komponentov sa dá urobiť až 9 rôznych verzií bicykla, vždy podľa aktuálnych potrieb, výšky a schopností dieťaťa.

Robustný dizajn umožňuje ľahšie držať rovnováhu, konštrukčné riešenia ho zas robia vhodným ako do mesta, tak do prírody.

Návratná investícia

Výrobca rastúceho bicykla Devonic FORMER si stojí za tým, že jeho výrobok je kvalitný. Preto naň dáva dlhú, až 5-ročnú záruku a atraktívna je aj možnosť spätného odkúpenia bicykla u výrobcu, keď dieťaťu doslúži. Po repasovaní sa zariadenie opäť dostane do obehu a bude robiť radosť niekomu inému.

Slovenské know-how aj slovenské technológie a materiály sú ďalšími charakteristikami produktu, ktorému predikujeme úspech. Každý rám sa robí ručne a precízne, pričom na jeho výrobu sa používa kvalitná oceľ, pochádzajúca zo Železiarní v Podbrezovej.

Ako investori považujeme pri tomto produkte za významné plusy aj niekoľko foriem šetrenia. Rastúci bicykel Devonic FORMER šetrí to, čoho máme všetci (a rodičia obzvlášť) čoraz menej – čas. Stačí, keď raz vyberú kvalitný a zároveň zdravotne aj ergonomicky vhodný bicykel pre svoje dieťa a niekoľko rokov sa téme bicykla nemusia venovať. Produkt šetrí aj finančné prostriedky, pretože jeden bicykel vystačí dieťaťu na niekoľko rokov. A časť peňazí následne výrobca pri odkupe vráti.

Devonic FORMER je riešenie, ktoré šetrí miesto, pretože sa doma nekopia detské bicykle rôznych veľkostí. Odpadajú taktiež starosti s tým, ako naložiť s bicyklom, z ktorého už dieťa vyrástlo.

V neposlednom rade ide o šetrenie životného prostredia. Pri výrobe rastúceho bicykla Devonic FORMER sa totiž vyprodukuje 2-násobne menej CO2 ako pri štandardných detských bicykloch. Udržateľný, originálny a ekologický produkt je po každej stránke dobrou investíciou.

GRAMA a.s.
Mýtna 42
811 05 Bratislava
+421 911 323 242
investart@investart.sk
© 2022 GRAMA a.s., Všetky práva vyhradené. Vytvoril tím CITADELA
GRAMA a.s.
Mýtna 42
811 05 Bratislava

+421 911 323 242
investart@investart.sk